Login | Register
My pages Projects Community openCollabNet

Discussions > users > Re: [argouml-users] DB related question

argouml
Discussion topic

Hide all messages in topic

All messages in topic

Re: [argouml-users] DB related question

Author zulfikar
Full name Zulfikar S. Dharmawan
Date 2001-04-12 04:09:13 PDT
Message Wednesday, April 11, 2001, 3:49:55 PM, Toby Baier wrote:

>> Where can i get the drop_only.sql and create_only.sql ? Can i use
>> the schema.mysql from the source file? If not could you please
>> attach it to me?
> Here.

Thanks Toby. It works... no more "Could not..." message :) But i think
there are some tables which are not created yet. I try to store my
model which has actor in use case diagram, and it throws exception
that the tActor table is not exist? Are there any new schema i can
use?

> What version of Argo are you using, bye the way?

0.8.1a.

Thanks again.
--
Best regards,
 Zulfikar mailto:zulfikar at infoasia dot net

Re: [argouml-users] DB related question

Author toby
Full name Toby Baier
Date 2001-04-11 01:49:55 PDT
Message "Zulfikar S. Dharmawan" wrote:
>
> Thanks Toby, but i still couldn't connect :(
>
> I have passed 1st step, onto 2nd step. Where can i get the
> drop_only.sql and create_only.sql ? Can i use the schema.mysql from
> the source file? If not could you please attach it to me?

Here.

> Onto 3rd step, i've configure my db.ini correctly (i guess). The host,
> port, db, user, password are set up according to my configuration and
> since i use the same driver with the Readme, it suppose to work.
> Instead it shows the "Unknown dbConnectFormat choice: 4" messagebox.

What version of Argo are you using, bye the way?

Toby

--
Toby dot Baier at gmx dot net (I seek you: 12164930)
vsys-www.informatik.​uni-hamburg.de/~baie​r
Attachments

Re: [argouml-users] DB related question

Author zulfikar
Full name Zulfikar S. Dharmawan
Date 2001-04-10 17:49:40 PDT
Message Thanks Toby, but i still couldn't connect :(

I have passed 1st step, onto 2nd step. Where can i get the
drop_only.sql and create_only.sql ? Can i use the schema.mysql from
the source file? If not could you please attach it to me?

Onto 3rd step, i've configure my db.ini correctly (i guess). The host,
port, db, user, password are set up according to my configuration and
since i use the same driver with the Readme, it suppose to work.
Instead it shows the "Unknown dbConnectFormat choice: 4" messagebox.

I'll keep on digging but i'm gonna need all your help.

TIA,

Zul

Re: [argouml-users] DB related question

Author toby
Full name Toby Baier
Date 2001-04-10 11:05:25 PDT
Message "Zulfikar S. Dharmawan" wrote:
>
> Hi,
>
> Can anybody tutor me on how to connect to the database? :) I've
> managed to enable the "Load model from DB" and "Store model to DB"
> from the menu. But i still can't connect to DB. What should i put in
> db.ini file, anyway?
>
> I start the ArgoUML by clicking the jar file. So i 'm not using any
> command line argument.
>
> TIA,
>
> Zul

Hi Zulifar,
here is the README_database.sql from CVS (attached) hope that helps,
Toby

DB related question

Author zulfikar
Full name Zulfikar S. Dharmawan
Date 2001-04-09 19:58:21 PDT
Message Hi,

Can anybody tutor me on how to connect to the database? :) I've
managed to enable the "Load model from DB" and "Store model to DB"
from the menu. But i still can't connect to DB. What should i put in
db.ini file, anyway?

I start the ArgoUML by clicking the jar file. So i 'm not using any
command line argument.

TIA,

Zul
Messages per page: