Login | Register
My pages Projects Community openCollabNet

Discussions > Notification of Issues > [argouml-issues] [Issue 6385] New - XML Namespace prefix missing in PGML

argouml
Discussion topic

Back to topic list

[argouml-issues] [Issue 6385] New - XML Namespace prefix missing in PGML

Author simonjwright
Full name Simon Wright
Date 2011-11-29 10:11:41 PST
Message http://argouml.tigri​s.org/issues/show_bu​g.cgi?id=6385
                 Issue #|6385
                 Summary|XML Namespace prefix missing in PGML
               Component|argouml
                 Version|0.34.beta1
                Platform|Macintosh
                     URL|
              OS/Version|Mac OS X
                  Status|NEW
       Status whiteboard|
                Keywords|
              Resolution|
              Issue type|DEFECT
                Priority|P3
            Subcomponent|Other
             Assigned to|linus
             Reported by|simonjwright






------- Additional comments from simonjwright at tigris dot org Tue Nov 29 10:11:40 -0800 2011 -------
The PGML output isn’t properly formed XML, because of the argouml prefix in argouml:pathitem’s. There
should be an xmlns attribute: such as

<pgml xmlns:argouml=“org.argouml” description=“org.......

The reason I care is that I much prefer to keep my models as text rather than the compressed zargo form,
so that the VCS (in my case Mercurial, but would apply to any VCS) handles changes better. This means I
need to process the .uml output form, which contains the PGML as well as the XMI, and my XSLT
processor (Saxon) rejects it:

Error on line 1450 column 34 of file:/Users/simon/co​ldframe/models/ColdF​rame_Examples.uml:
  Error reported by XML parser: undeclared name prefix in: argouml:pathitem

If it’s not possible to amend the PGML format, could we put the attribute at the top level? like:

<uml xmlns:argouml="org.argouml" version="6">

« Previous message in topic | 1 of 3 | Next message in topic »

Messages

Show all messages in topic

[argouml-issues] [Issue 6385] New - XML Namespace prefix missing in PGML simonjwright Simon Wright 2011-11-29 10:11:41 PST
     [argouml-issues] [Issue 6385] XML Namespace prefix missing in PGML linus Linus Tolke 2011-11-29 12:12:12 PST
     [argouml-issues] [Issue 6385] XML Namespace prefix missing in PGML simonjwright Simon Wright 2014-09-25 02:16:43 PDT
Messages per page: